• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні різко зросли внутрішні ціни на пшеницю і кукурудзу
    Опубликовано: 2021-01-17 14:03:19

    Зазвичай кволі на рубежі років вітчизняні ринкові індикатори цього разу активно оновлювалися впродовж усіх новорічних свят, поспішаючи за такою саме стрімкою динамікою глобального зернового ринку. Про це йдеться в аналітичному огляді "ПроАгро Груп".

    За даними моніторингу, з початку нового 2021 року в Україні найбільш суттєво зросли ціни на пшеницю - в середньому на 250 грн./тонна, які наприкінці минулого тижня становили 7700-8450 грн./тонна на базисі лінійних елеваторів і 8200-8650 грн./тонна в глибоководних портах Чорного моря.

    "Основною причиною такого різкого зростання стало подорожчання зернової на експортному напрямку до рекордного за останні шість років рівня - понад $270/тонна на FOB через скорочення прогнозів експорту російської зернової, припинення контрактації пшениці Аргентиною і погрозою страйком тамтешніми фермерами", - пояснюють експерти.

    Хоча з огляду на свята особливої активності внутрішньої торгівлі зерном не спостерігалося, оскільки більшість сільгоспвиробників відклали справи на післясвятковий період, трейдери тим часом активно підвищували ціни попиту, заохочуючи продавців "ловити момент", вставати з-за святкового столу і поновлювати торгівлю.

    Таке саме зростання цін минулого тижня спостерігалося і на ринку кукурудзи. Ціна на FOB на зернову перетнула позначку $240/тонна, тож і внутрішні ціни відповідно зросли від 150 грн. тонн на внутрішніх базисах і до 300 грн./тонн в портах.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.