• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світові ціни на пшеницю оновили черговий максимум
    Опубликовано: 2021-01-17 13:01:35

    Цни знову виросли на тлі невизначеності з експортом пшениці з Аргентини та Росії. Цього тижня в деяких регіонах України та на півдні та центрі Росії пройдуть опади у вигляді снігу, що захистить посіви озимої пшениці від холодів, які прийдуть наприкінці тижня. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    У вівторок березневі ф’ючерси французької пшениці виросли до найвищого з серпня 2018 р рівня – 219 €/т, після чого трейдери два дні фіксували прибутки. Проте у п’ятницю ціни знову виросли на тлі невизначеності з експортом пшениці з Аргентини та Росії.

    Ціни пропозицій російської пшениці сягнули 270-275 $/т FOB, проте фактичних угод не було, оскільки чорноморський ринок ще не повернувся до роботи після тривалих вихідних.

    У Чорноморському регіоні на початку року стан посівів озимини був переважно добрим, а кількість опадів вищою за норму, хоча через незвично високу температуру опади пройшли у вигляді дощу, а не снігу. При цьому на півдні Росії зберігається дефіцит вологи.

    Березневі ф’ючерси на борошномельну пшеницю на MATIF виросли на 2,25 €/т до 2-річного максимуму 216,75 €/т або 264,96 $/т.

    У п’ятницю трейдери в Чикаго фіксували прибутки після того, як березневі ф’ючерси м’якої пшениці у вівторок сягнули 6-річного максимуму на тлі погіршення стану посівів озимої пшениці в окремих штатах США та бурхливого зростання сусідніх ринків сої та кукурудзи. В регіонах вирощування озимої пшениці у США протягом тижня опадів та морозів не очікується, а температура повітря буде вищою за норму.

    Березневі пшеничні ф’ючерси в США впали:

    -на 1,29 $/т до 234,70 $/т на м’яку озиму SRW-пшеницю в Чикаго,
    -на 1,38 $/т до 218,53 $/т на тверду озиму HRW-пшеницю в Канзас-Сіті.

    Виросла на 1,65 $/т до 223,31 $/т тверда яра HRS-пшениця в Міннеаполісі.

    Південнокорейська компанія – виробник комбікормів – Major Feedmill Group (MFG) на тендері 7 січня, де планувала придбати 65 тис т фуражної пшениці довільного походження, відкинула всі пропозиції, оскільки вони мали ціну 290-295 $/т C&F для поставок у травні-червні, тоді як компанія розраховувала максимум на 275 $/т C&F.

    Експерти біржі Буенос-Айреса збільшили прогноз виробництва пшениці з 16,8 до 17 млн т завдяки покращенню врожайності по мірі завершення збирання.

    Трейдери очікують, що у завтрашньому звіті USDA будуть відкориговані прогнози виробництва пшениці для Австралії та Аргентини, де майже завершене збирання, а також оцінка площ сівби озимої пшениці у США, що дещо знизить ціни на пшеницю.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.