• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні 70% елеваторів не придатні для використання
    Опубликовано: 2021-01-16 11:09:11

    Тільки третина українських елеваторів придатні для нормального використання, а решта 70% морально та фізично застарілі. З такою оцінкою виступив у ексклюзивному коментарі в матеріалі AgroPolit.com ексгенеральний директор елеваторного дивізіону Trigon Agri AS Геннадій Клименко, пише agronews.ua.

    На його думку, в першу чергу треба розпочати масштабну модернізацію застарілих радянських елеваторів та підвищувати їх енергоефективність та пропускну здатність.

    «Найближчими роками виробництво зернових та олійних культур в Україні сягне 100 мільйонів тонн, а експорт — 70 мільйонів (2018/2019 маркетингового року ці показники становили 92 та 54 мільйонів тонн відповідно). Проте брак сучасних зберігальних потужностей (елеваторів) не лише стримує розвиток потенціалу аграрної галузі, а й може послабити експортні позиції України. Наразі в Україна дефіцит 40-45 млн т елеваторних потужностей для одночасного зберігання на всіх елеваторах, яких загалом близько 1200. Однак майже 70% з них морально й фізично застаріли. Оцю проблему слід вирішувати», — розповів Геннадій Клименко.

    На його думку, потрібно запроваджувати програми лояльності для поклажодавців та робити їх максимально прозорими.

    «Це має зробити елеватори більш конкурентоспроможними та привабливими для товаровиробників», — каже він.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.