• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озимі вийшли зі стану зимового спокою на більшій частині України
    Опубликовано: 2021-01-09 10:02:44

    На більшості територій України підвищення температури повітря в останні дні грудня вище 5 градусів тепла спровокувало пробудження фізіологічних процесів у рослин озимих зернових культур, які наразі перебувають у стані неглибокого зимового спокою, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на AgroTimes.

    Так, спостереження науковців Інституту зрошуваного землеробства НААН за зрізаними рослинами упродовж 10 діб показали, що відбувся приріст рослин на 10-12 мм.

    Крім того, в результаті випадання дощу у середині третьої декади грудня на замерзлий ґрунт при мінусовій температурі повітря (-3…+5°С) у деяких регіонах спостерігалося обмерзання листково-стеблової маси рослин та утворення льодової кірки товщиною 1-2 см, тривалість залягання якої не перевищувала двох діб.

    "За настання позитивних середньодобових температур повітря відбулося стрімке відтавання надземної маси рослин і руйнування льодової кірки. Для рослин озимих зернових культур таке короткочасне аномальне природне явище не мало негативних наслідків", - зазначили науковці.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.