• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 4 – 10 січня 2021 року
    Опубликовано: 2021-01-05 15:06:21

    Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 04 – 10 січня 2021 року: 38 – 39 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

    Першого тижня 2021-го року в Україні ціни на свиней можуть вирости на 1 грн/кг. Не дивлячись на складність 2020-го року, для м’ясної галузі і для свинарства 2020 рік був успішним. Нам спільно вдалося не допустити масових криз, які пережили і переживають свинарі ЄС, Канади і США через втрату ринків збуту, закриття м’ясопереробних заводів, зменшення продажу м’яса і свиней, падіння цін на свиней нижче собівартості.

    Збалансована ціна на свиней в Україні стримала імпорт дешевої свинини, при цьому весь 2020 рік внутрішні ціни на свиней були і залишаються найвищими в Європі. Ще вища ціна на свиней в Україні в 2020 році призвела б до значного імпорту дешевої свинини, а далі перенасичення ринку пропозицією і значного падіння цін ще з середини 2020 року.

    Глобальний ринок, частиною якого є і Україна – це гонки, виграє ефективніший, хто має нижчу собівартість. 2021 рік має стати роком підвищення ефективності в вирощуванні і зниженні собівартості до 35 грн/кг з ринковими цінами на зернові.

    2021 рік не обіцяє бути простим. Асоціація “М’ясної галузі” спільно з Центром підвищення ефективності в тваринництві у рамках програми “Нове свинарство 2025” підтримує переробні підприємства  і свинокомплекси в умовах роботи 2021 року.

    Наразі Єврокомісія ще не опублікувала дані цін на напівтуші за минулий тиждень, але відомо, що ціни в ЄС не змінились.

    Ціни на свиней по Євросоюзу були у межах 0,7 – 1,2 євро/кг. Собівартість у ЄС у 2021 році зросте з 0,8 євро/кг до 1 євро/кг, це менше, ніж вже собівартість свиней в Україні. Така собівартість дозволить свинарям ЄС, працювати в 2021 році навіть з низькою ціною на свиней в очікуванні її підняття.

    Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

    Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.