• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Імпорт чорної ікри в Україну у 2020 році зріс вдвічі
    Опубликовано: 2021-01-03 15:01:28

    За 11 місяців 2020 року Україна імпортувала 7,2 тонни ікри осетрових риб (чорної ікри) на загальну суму в $1,27 млн., що майже вдвічі перевищує показник минулого року. За даними митної статистики, протягом 2019 року ікри осетрових було імпортовано лише 3,7 тонн загальною митною вартістю $637 тис.

    Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на інформацію УКАБ.

    Основним постачальником чорної ікри в Україну став Китай - 6,2 тонни або близько 85% всього обсягу. До топ-5 країн постачальників також увійшли Італія, Молдова, Уругвай і Нідерланди. Китай стрімко розвивав промислове розведення осетрових риб починаючи з 2008 року і наразі виробляє понад 150 тонн ікри осетрових щорічно, з яких близько 100 тонн йде на експорт. Звісно, що в першу чергу ікра з Піднебесної є конкурентною по ціні.

    В Україні ніша промислового розведення осетрових риб і виробництва ікри поки слабо розвинена, проте все ж є першопрохідці. Очікується, що з розвитком споживання українські виробники чорної ікри також займуть значну нішу на нашому ринку.

    Наразі митна вартість імпорту ікри осетрових складає 175 $/кг, тоді як роздрібна ціна складає від 1000 грн. за 100 грамів.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.