• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, якою буде ціна на українську сою у 2021 році
    Опубликовано: 2021-01-03 14:03:33

    Ціна української сої (на умовах СРТ переробник), станом на ранок 31 грудня 2020 року, дещо впала (у середньому на 80 грн на кожній тонні) й становить 16867 грн/т. На елеваторах ціна на сою залишається без змін на рівні 16334 грн/т. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    Березневі ф’ючерси на сою виросли до 6,5-річного максимуму на новинах з Аргентини, де через страйк робітників переробних підприємств та зернових інспекторів в портах заблоковано понад 160 суден з експортними сільгоспвантажами на суму 1,4 млрд доларів.

    Ринок очікував від зустрічі представників Палати виробників та експортерів соєвої олії Аргентини зі страйкуючими робітниками, яка пройшла 29 грудня, врегулювання конфлікту та відновлення роботи портів, проте успіху у переговорів не було досягнуто.

    Це призвело до стрімкого зростання цін на соєві боби та олію, та кукурудзу на біржі у США, оскільки США є єдиним альтернативним постачальником цих культур в разі скорочення поставок з Аргентини.

    Додатково ціни підтримує прогноз сухої погоди в Аргентині на наступний тиждень, а також дані про дефіцит опадів на півдні Бразилії.

    Аналітики очікували, що в останній тиждень року трейдери не будуть активно купувати ф’ючерси, що сягають багаторічних максимумів і в будь-який час можуть розвернутися донизу. Проте на новинах з Аргентини ф’ючерси на соєвий шрот на біржі в Чикаго вчора виросли на 2,8% до 465,5 $/т, на сою – на 3,5% до 475,5 $/т, соєву олію – на 1,8% до 915,1 $/т, кукурудзу – на 3,9% до 183,3 $/т.
    Хедж фонди активізували закупівлі в очікуванні подальшого зростання цін в найближчій перспективі.

    У січневому звіті USDA будуть суттєво відкориговані світові баланси сої та кукурудзи в частині виробництва та кінцевих запасів, що й надалі підтримуватиме ціни.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.