• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські солодощі підкорюватимуть нові ринки
    Опубликовано: 2021-01-04 11:01:03

    Міністерство закордонних справ надасть підтримку асоціації «Укркондпром» у просуванні експорту кондитерських виробів на ринки країн Затоки та АСЕАН. Про це заявив міністр закордонних справ України, Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу. Про це повідомляє Діло, пише agronews.ua.

    «Сприяння у розширенні географії експорту українських солодощів здійснюватиметься у рамках проєкту VTrade Confectionery Foods. Ініціативу реалізує галузева асоціація «Укркондпром» за фінансової підтримки USAID в рамках програми «Конкурентоспроможна економіка України. Пріоритетними є ринки АСЕАН (10 країн) та Затоки (8 країн)», – наголосив Дмитро Кулеба.

    Міністр зазначив, що дипломатичні представництва України в цих країнах допоможуть українським кондитерам знайти торговельних партнерів.

    «Коли дозволять карантинні обмеження, МЗС України спільно з Асоціацією «Укркондпром» також організують торговельні місії для учасників ініціативи до Філіппін та Саудівської Аравії для зустрічей із місцевими покупцями харчових продуктів», – повідомив дипломат.

    Зазначимо, до Асоціації «Укркондпром»входять 28 підприємств – здебільшого малий та середній бізнес. Вони складають 85% українського експорту кондитерської продукції.

    Обсяги експорту українських кондвиробів в 2019 році склали 262 тис. тонн загальною вартістю 491 млн. дол. США.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.