• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні зросли ціни на імпортні томати
    Опубликовано: 2020-12-31 12:05:02

    Помітне підвищення попиту на тепличні томати напередодні новорічних свят провокує активне зростання цін на дану продукцію на українському ринку. Про це повідомляють аналітики EastFruit, пише agronews.ua.

    При цьому експерти проекту підкреслюють, що на даний момент основну частку на ринку становить виключно імпортний томат виробництва Туреччини.

    Так, за інформацією трейдерів, тільки з початку тижня турецькі томати на українському ринку подорожчали в середньому на 10%. На сьогоднішній день імпортні томати надходять у продаж по 31-38 грн / кг ($ 1,09 – 1,34 / кг) в залежності від якості, обсягу партії і сорту пропонованої продукції.

    Ключові гравці ринку впевнені, що вже найближчим часом варто очікувати прискорення темпів зростання цін на тепличні томати в Україні. Свою думку вони пояснюють тим, що на даний момент основна частина українських тепличних комбінатів вже заявила про завершення сезону реалізації поточного обороту. Таким чином, практично весь обсяг томата на українському ринку становить турецька продукція.

    Варто зазначити, що на сьогоднішній день імпортні томати в Україні вже стоять в середньому на 18% дорожче, ніж в кінці грудня минулого року.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.