• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні зросла ціна на соняшникову олію
    Опубликовано: 2020-12-29 16:03:54

    Українська соняшникова олія на умовах FOB порти Чорного моря пропонується за 1195 USD / тонна (+5 USD / т). Попит на олію з боку імпортерів знаходився на рівні 1185 USD / тонна (+15 USD / т) на поставки в січні/лютому / березні 2021 року. Про це повідомляє АгроПерспектива, пише agronews.ua.

    Закупівельні ціни на український соняшник продовжують зростати, проте виробники не збільшили продажі, запланувавши їх на наступний рік.

    Хоча можливе зниження ставки ПДВ з 20% до 14% різко зменшить ціну на соняшник та прибутки фермерів.

    Страйк робітників на портових підприємствах Аргентини, дефіцит опадів на посівах сої та соняшника на тлі подорожчання нафти на 2-3% підтримують ціни на рослинні олії, як і вже сягнули найвищих за останні 10 років рівнів, повідомляють аналітики електронної зернової біржі ГрейнТрейд.

    Портовий страйк в Аргентині триває понад 2 тижні, й імовірності вирішення суперечки в найближчі дні поки немає, тому протягом різдвяних вихідних експортні відвантаження навряд чи відновляться. З огляду на це на останніх сесіях трейдери продовжили купувати контракти на соєві боби, олію та шрот.

    Нагадаємо, Різдвяні свята не зупинили зростання ціни на українську пшеницю.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.