• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Майже 6 млн га посівів зернових не відображені в офіційній статистиці
    Опубликовано: 2020-12-28 16:01:51

    Майже 6 млн га угідь пшениці та ячменю не відображені в офіційній статистиці – про це свідчить супутниковий аналіз посівних площ, відведених для вирощування основних сільськогосп культур. Аналіз провела компанія EOS Data Analytics. Про це повідомляє пресслужба компанії, пише agronews.ua.

    “Найбільша кількість неврахованих площ спостерігається на територіях відведених для вирощування зернових в Донецькій (732,1 тис га) та Одеській (1047,6 тис  га) областях. Загальна різниця посівних площ зернових по всій Україні становить приблизно 5975,9 тис га”, – йдеться у повідомленні.

    Нижче – дані щодо посівних площ пшениці та ячменю відповідно до показників Укрстат та супутникових даних EOS Data Analytics.

    Зазначається, що причиною розходження статистичних та супутникових даних можна вважати тіньовий ринок землі, дані про який ніде не фіксують, проте його територію відстежують супутникові технології.

    “Слід підкреслити, що частково до нього відносяться й площі особистих селянських господарств. Також потрібно брати до уваги різницю обліку сільськогосподарських угідь на тимчасово окупованих територіях”, – додають автори аналізу.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.