• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У наступні кілька місяців помітно подорожчає свинина
    Опубликовано: 2020-12-27 10:10:01

    У найближчі декілька місяців помітно може зрости ціна на м’ясо свиней, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на інформацію Асоціації тваринників України.

    Причиною цього є декілька факторів, і найперше - неврожай зерна.

    "Уже зросла ціна на зернову групу, сою та соняшник на 20-40%, які є основними компонентами в годівлі свиней. Як відомо, в структурі собівартості виробництва м’яса корми займають близько 70-80%. Відповідно до цього прогнозовано і зросте собівартість виробництва свинини", - прокоментувала експерт зі свинарства Асоціації тваринників України та компанії AVA Group Ольга Махно, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    Ще одним фактором подорожчання ключового м’ясного продукту для українців фахівці називають підвищення собівартості вирощування при низьких закупівельних цінах.

    "М’ясокомбінати приймають свиней живою масою за ціною 37-39 грн./кг. Собівартість же вирощування свиней при нинішніх цінах на зернові і білкові компоненти на грудень 2020 року має бути менше 36 грн./кг. Але у багатьох свинокомплексів вона вже наближається до 40 грн./кг і більше. Це може зумовити скорочення поголів’я свиней як у населення, так і на промислових підприємствах. Зниження ж кількості поголів’я свиней зумовить ріст попиту на м’ясо" - зазначила Ольга Махно.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.