• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Київщині виявлено осередок АЧС в популяції диких кабанів
    Опубликовано: 2020-12-26 14:06:27

    У Кагарлицькому районі Київщини на території мисливського господарства ТОВ "Оксамит Сервіс"області впольовано диких кабанів, з біоматеріалу яких виділено ДНК вірусу африканської чуми свиней. Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    У зв’язку з цим з 18 грудня 2020 року запроваджено карантин щодо африканської чуми свиней та визначено:

    територію мисливського господарства ТОВ "Оксамит Сервіс", населені пункти с. Балико-Щучинка та с. Уляники (Кагарлицького району) з прилеглими до них територіями зоною захисту;
    м. Ржищів, с. Півці, с. Онацьки, с. Кузьминці, с. Яблунівка (Кагарлицького району) з прилеглими до них територіями, свиногосподарства ТОВ "Агроюніт" та ФГ "Аллазаров", мисливське господарство ТОВ "Трипільський мисливець" зоною нагляду.

    Наразі Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження захворювання відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

    Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней, рекомендується не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.