• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні подорожчали мандарини і апельсини
    Опубликовано: 2020-12-25 14:04:17

    За тиждень мандарини подорожчали в середньому на 10%. Передноворічний ажіотаж стимулює подорожчання мандаринів і апельсинів в Україні. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише agronews.ua.

    Як відзначають оператори ринку, збільшення зацікавленості в придбанні даних цитрусових з боку оптових компаній і роздрібних мереж в Україні традиційно спостерігається напередодні новорічних свят. За рахунок цього українським імпортерам вже вдалося підвищити ціну на мандарини і апельсини, незважаючи на сезонне збільшення поставок даних фруктів.

    Так, за тиждень мандарини подорожчали в середньому на 10%. І на сьогоднішній день відпускні ціни на дані цитрусові варіюються в межах 26-48 грн / кг ($ 0,93-1,73 / кг). Апельсини на даний момент надходять у продаж по 33-55 грн / кг ($ 1,19-1,98 / кг), що в середньому на 22% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

    Нагадаємо, що пік поставок, як власне і продажів даних цитрусових в Україні традиційно припадає на грудень. Основними постачальниками новорічних фруктів на український ринок виступають Грузія і Туреччина, також завозиться дана продукція і з Єгипту.

    Варто відзначити, що в аналогічний торішній період вартість мандаринів озвучувалася в середньому на 16% дешевше, ніж сьогодні. Апельсини за рік подорожчали в середньому на 30%. Таку цінову різницю, ключові гравці ринку, пояснюють річною зміною курсу долара по відношенню гривні.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.