• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, чому падає експортний попит на українську кукурудзу
    Опубликовано: 2020-12-21 16:06:49

    Ціни пропозицій української кукурудзи залишаються на рівні 228-230 $/т FOB, американської – 205-210 $/т FOB, тоді як ціни попиту на поставки до Азії складають 250 $/т C&F. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    Україна завершила збирання кукурудзи, врожай якої сягнув 29,7 млн т, що дозволить експортувати 24 млн т у поточному сезоні.

    На тлі зниження експортного попиту та зміцнення курсу гривні відносно долара на 1% з початку тижня закупівельні ціни в порту опустилися до 213-215 $/т або 8100-8250 грн/т.

    Експорт кукурудзи склав 7,2 млн т, що на 1,65 млн т поступається торішнім темпам та поки не прискорюється.

    Зростання цін на нафту та дефіцит опадів в Аргентині підтримують ціни на кукурудзу, які залишаються під тиском зниження експортного та внутрішнього попиту.

    Березневі ф’ючерси на кукурудзу на біржі в Чикаго з початку тижня виросли на 1,9% до 168,5 $/т.

    За даними вчорашнього звіту EIA, виробництво етанолу в США за тиждень скоротилося на 3,6% до 957 тис барелів/добу (хоча аналітики очікували зростання до докризового рівня), а його запаси виросли ще на 867 тис барелів до 22,95 млн барелів.

    Зменшення поїздок американців на свято Дня подяки та прийдешнє Різдво продовжує опускати попит на пальне, етанол та, відповідно, кукурудзу.

    Експортний попит на американську кукурудзу залишається низьким. Купівель з боку Китаю цього тижня не зафіксовано, а посилення карантинних заходів після спалаху пташиного грипу в Японії та Південній Кореї, де знищено 2 та 5 млн птахів відповідно, стримують закупівлю кукурудзи цими країнами.

    На біржі в Даляні ф’ючерси на кукурудзу з початку тижня впали на 6% до найнижчого з 30 вересня рівня на тлі збільшення імпорту та активних продажів пшениці з держрезервів.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.