• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо країни, які заборонили імпорт української курятини
    Опубликовано: 2020-12-21 13:03:03

    Низка торговельних партнерів України ввели обмеження на ввезення вітчизняної продукції птахівничої галузі через спалах грипу птиці у Миколаївській області. Про це повідомляє “НВ”, пише agronews.ua.

    «На початку грудня в особистому селянському господарстві в с. Кандибине Новоодеського району Миколаївської області була зареєстрована загибель птиці з підтвердженим діагнозом на вірус грипу птиці. Згодом, 12 грудня, вірус було виявлено у с. Новоматвіївське того ж району. За попередніми даними, джерелом збудника захворювання могла бути дика перелітна птиця», — йдеться в повідомленні.

    Відповідно до зобов’язань в рамках членства у Всесвітній організації охорони здоров’я тварин (МЕБ), Україна повідомила про спалах хвороби всіх торгових партнерів.

    Станом на 16 грудня Держпродспоживслужба отримала повідомлення щодо введених обмежень на експорт продукції птахівничої галузі, а саме:

    – Гонконг та Білорусь обмежили експорт з Миколаївської області;

    – ЄС, Сінгапур, Марокко, Туніс, Японія обмежили територію всієї країни;

    – Саудівська Аравія, Молдова, Ізраїль визнали зонування, яке застосовується Держпродспоживслужбою, це означає, що обмеження стосується лише 10-км зони навколо спалаху вірусу.

    «На сьогодні продовжуються перемовини з основними торговельними партнерами, а саме Сінгапуром та Японією з метою визнання зонування», — підкреслили у Держпродспоживслужбі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.