• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні рекордно подешевшала морква: фермери у збитках
    Опубликовано: 2020-12-18 17:08:19

    Ціни на українську моркву від початку вересня 2020 року знизились майже вдвічі. Про це повідомляє “ПроАгро Груп”, пише agronews.ua.
    Станом на 12 грудня 2020 року на ОРСП “Шувар”, найбільшому гуртовому ринку на західі Україні, морква пропонується по 3,0 -4,5 грн./кг, тоді як ще у вересні продукція коштувала 6,2-5,5 грн./кг.

    У порівнянні із 2018 роком морква подешевшала ще більше – в 3 рази. За останні 5 років Україна продавала моркву дешевше лише в грудні 2016 року, тоді вона коштувала 1,8-2,2 грн./кг.

    “Деякі господарства настільки зневірились у можливості заробітку на моркві в цьому сезоні, що навіть не збирають врожай. Ціни дійсно низькі і дуже різні. На ринку більше 60% – сировина по 2,5-3 грн./кг , і це при тому, що за якісну моркву гуртові покупці готові платити 4,5-5,0 грн./кг. Ціни на миту моркву ще вище, але на ринку її взагалі важко знайти”, – розповіла керівник департаменту “Аналітика” ОРСП “Шувар” Тетяна Гетьман.

    Нагадаємо, стало відомо, чому активно зростає ціна на українську соняшникову олію.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.