• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прикарпатські аграрії зібрали рекордний врожай сої
    Опубликовано: 2020-12-18 11:09:45

    За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації цьогоріч в області прикарпатські сільгосптоваровиробники зібрали майже сто тисяч тонн соєвих бобів, що на 35 тис. тонн більше, як у минулому році (65,2 тис. тонн). Середня врожайність якої становить 26 ц/га (22,3 ц/га – у 2019 році). Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА, пише agronews.ua.

    Жодна рослина в світі не виробляє стільки білка і жиру, скільки дає соя. Вміст білка в насінні сої в середньому 38-42 відсотки. Соєвий білок за своїм складом і біологічною цінністю перевершує білки всіх культур і є рівноцінною заміною білка м’яса і риби, він легко засвоюється, низькокалорійний.

    Близько 30 відсотків виробленого у світі рослинного масла припадає на соєве. З усіх рослинних масел соєве має найвищу біологічну активність і засвоюється організмом на 98 відсотків. За поживністю і засвоюваності воно близьке до соняшниковій олії і мало поступається коров’ячому. Якщо порівняти з м’ясом, то в одному кілограмі яловичини міститься 145 грамів білків і 135 грамів жиру, а в кілограмі соєвого насіння – 400 і 200 грамів відповідно.

    Наразі переробники пропонують за сою 15,6 −16 тис. грн/т з доставкою на переробний завод. Сприятлива ціна, що склалась на сою, є результатом відміни так званих «соєвих правок».

    Збільшення виробництва сої у регіоні покращить фінансовий стан сільськогосподарських товаровиробників області.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.