• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна експортувала рекорний за 5 років обсяг азотних добрив
    Опубликовано: 2020-12-17 14:04:19

    В листопаді 2020 року з України було експортовано 268 тис. тонн азотних добрив на загальну суму 60 млн дол. США, що є абсолютним рекордом місячних поставок за кордон за останніх 5 років. Переважна більшість добрив, а саме 209 тис. тонн або 81% було експортовано до Індії, 11% до Італії та 5% до Румунії. Про це повідомляє пресслужба Українського Клубу Аграрного бізнесу, пише agronews.ua.

    В 2020 році ситуація на ринку добрив є більш ніж сприятливою для вітчизняних виробників мінеральних добрив. За 11 місяців 2020 року було експортовано майже 1635 тис. тонн азотних добрив на загальну суму 326 млн дол. США, імпорт при цьому склав 682 тис. тонн на суму 128 млн дол. США.

    Індія є найбільшим імпортером карбаміду – одного з основних видів азотних добрив, з щорічним обсягом імпорту близько 6-7 млн тонн. “За підсумками 2020 року, Україна цілком може вийти на рівень 1 млн тонн поставок азотних добрив в цю країну, зайнявши частку в 15% обсягів імпорту”, – зазначає Роман Сластьон, генеральний директор УКАБ.

    Варто зауважити, що на експорт свою продукцію відправляли всі ключові українські виробники азотних добрив – група Остхем, Дніпроазот та ОПЗ.

    Як пояснюють експерти УКАБ, пожвавленню виробництва і експорту сприяли лібералізація ринку природного газу в поєднанні з низькими цінами на нього, що дозволяє вигідно виробляти та продавати продукцію навіть на віддалені ринки Азії.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.