• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світовий ринок проігнорував російські мита: ціна на пшеницю падає
    Опубликовано: 2020-12-16 16:08:25

    Станом на ранок 15 грудня 2020 року ціни на українську пшеницю залишаються стабільними з тенденцією до поступового зниження. Про це в огляді поточної ситуації на ринку пшениці, повідомляє agronews.ua.

    Наразі українська пшениця торгується на біржах країни за середньозваженою ціною 8000-7360 грн/т за 1-4 клас відповідно. Зранку 15 грудня 2020 року дещо знизилася ціна на окремі класи пшениці, що відбувається сінхронно з тенденцією світового ринку.

    Так, незважаючи на офіційно введені в Росії експортні мита, вчора на Euronext ціни різко впали, пише Агритель.

    Також, вчора в Чикаго ціни на пшеницю різко знизилися. У п’ятницю багато трейдерів очікували підвищення цін на тлі експортних мит, встановлених в Росії. У короткостроковій перспективі може виникнути сильний тиск з боку продавців до того, як квоти і мита набудуть чинності до середини лютого.

    Єгипет скористався поточним зниженням цін на міжнародній арені, щоб оголосити новий тендер на пшеницю. Конкуренція може виявитися ширше, ніж зазвичай. Поставки заплановані з 1 по 15 лютого, тобто до введення російських податків. В ході останнього тендера Єгипет закупив 170 000 т пшениці з чорноморського регіону.

    Як відомо, з 15 лютого на додаток до експортної квоти для всіх зернових в розмірі 17,5 млн тонн, на російську пшеницю будуть встановлені тарифи в розмірі 25 євро за тонну в межах квоти. Експорт зернових, що перевищують квоту, буде обкладатися митом у 50% від митної вартості продукції, але не менше 100 євро за тонну.

    Проте, вплив вжитих заходів на міжнародний ринок обмежений, оскільки вони вплинуть на ціни, які сплачуються виробниками, і, отже, на внутрішні ціни, вважають аналітики Агритель.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.