• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скільки буде коштувати новорічний салат у 2020-му: індекс «Олів’є»
    Опубликовано: 2020-12-10 17:07:29

    Салат «Олів’є» став для багатьох символом святкувань Нового року. Тож, скільки коштуватиме цей салат в 2020 році та які ціни були рік тому. Про це повідомляє te.20minut, пише agronews.ua.

    “У кожній родині можуть бути свої особливості. –- Останні роки замість вареної ковбаси ми додаємо варену курину грудку, – розповідає тернополянка Любов. – Виходить смачніше, корисніше, а по ціні не надто і дорожче. Кілограм грудки коштує 100 гривень. Хороша ковбаса — приблизно стільки ж. Хіба доведеться трохи більше повозитися з приготуванням, бо треба відварити грудку. Ще до салату можна додати зелене яблуко. Але його краще додавати на порцію. Майонезу додаю трохи. Якщо вдома є блендер – його можна зробити самому за кілька хвилин. Він смачніший”.

    Скільки коштують продукти?
    Ось вартість найбільш класичного «Олів’є». Для нього потрібна картопля, морква, яйця, огірки свіжі або квашені, консервований горошок, лікарська ковбаса, цибуля, зелень та майонез. Для кілограма салату потрібно близько 350 грамів відварено картоплі та 100 грамів моркви.

    Картопля цього року подешевшала – 10 гривень за кілограм. Минулого року вартість складала 16 гривень за кілограм. Кілограм моркви коштує 5 гривень. Яйця трохи подорожчали. У цей же період тогоріч десяток яєць 1С коштував 18 гривень, цього року 21-22 гривні.

    Банка консервованого горошку обійдеться в 35-50 гривень. Найдорожчий інгредієнт – ковбаса. Діапазон цін великий – від 110 до 230 гривень за кілограм. Тому можна придбати куряче філе – 90 – 110 гривень за кілограм.

    Огірки можна придбати свіжі або мариновані. Кілограм свіжих огірків коштує 54 гривні. Солоні огірки – 40-70 гривень за кілограм. В деяких магазинах їх продають у вакуумній упаковці по 500-700 грамів, а в деяких супермаркетах їх можна купити на вагу.

    Пачка майонезу «Провансаль» жирністю 67% та вагою 350 грамів коштує 25 гривень.

    З цих інгредієнтів вийде близько 1,8 кг салату. Відповідно, кілограм «Олів’є» цього року обійдеться майже в 80 гривень за кілограм. Вартість салату фактично не змінилась за рік: у 2019 році кілограм «Олів’є» коштував 83 гривні.
    У супермаркетах у відділах кулінарії його можна придбати вже готовим. Однак він коштуватиме майже вдвічі дорожче, ніж якщо готувати салат самому – 153 гривні за кілограм.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.