• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У листопаді погода сприяла розвитку озимини
    Опубликовано: 2020-12-09 15:05:10

    Агрометеорологічні умови для росту і розвитку озимих культур упродовж листопада були цілком сприятливими. Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на інформацію Укргідрометеоцентру.

    "Дуже тепла погода у першій декаді місяця сприяла активній осінній вегетації рослин. Внаслідок переважно хмарної погоди у першій декаді листопада не відбувалося значного зниження нічних температур, кількість та інтенсивність заморозків була незначною", - зазначили метеорологи.

    З переходом середніх добових температур повітря у бік зниження через +3-5 ºС у другій декаді листопада відбулося припинення активної вегетації озимини майже на всій території країни. Таким чином, період активної осінньої вегетації подовжився на 1-3 тижні, що позитивно позначилося на фазовому розвитку і стані посівів.

    Упродовж місяця загрозливих явищ для посівів озимих та плодових культур не виникало. Під час найінтенсивніших знижень температури повітря (до мінус 10-20 ºС у східних областях) у другій декаді листопада мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння озимини та багаторічних трав нижче мінус 1-4 °С не опускалася. Такі зниження температури ґрунту були безпечними для зимуючих культур.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.