• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, чому падає ціна на українську пшеницю
    Опубликовано: 2020-12-12 14:08:30

    Австралійське сільськогосподарське агентство ABARES інформує, що фермери країни зберуть в цьому сезоні більше 30 мільйонів тонн пшениці, щор майже на 10 відсотків більше у порівнянні з попереднім прогнозом у вересні, коли урожай оцінювався в 28,9 млн тонн. Величезний урожай може значно знизити світові ціни на пшеницю, вважають аналітики. Про це повідомляє agrarheute, пише agronews.ua.
    Тепер ABARES очікує, що виробництво пшениці в сезоні 2020/21 року складе близько 31,2 мільйона тонн. Це потіснить на світових ринках традиційних виробників зерна, у тому числі, українських, та може значно опустити ціну на пшеницю.

    Очікується, що новий урожай наблизиться до рекордного показника в 31,8 млн тонн в 2016/17 році.

    «Дуже сприятливі опади у вересні і жовтні ідеально узгоджувалися з циклом зростання», – прокоментував Стів Хетфілд-Доддс з ABARES.

    Минулого місяця ціни на австралійську пшеницю досягли шестирічного максимуму.

    ABARES очікує, що різке збільшення експорту австралійської пшениці, яка користується великим попитом, особливо в Азії (Китай) через її якості, може стабілізувати ринок.

    Прогнозується, що експорт австралійської пшениці зросте на 84% до приблизно 18,5 млн тонн в 2020-21 роках. Значне збільшення виробництва і скорочення внутрішнього споживання призведе до збільшення експортних поставок і зниження цін на австралійську пшеницю.

    Крім того, 5 липня 2020 року набула чинності угода про всеосяжну економічне партнерство між Індонезією та Австралією (IA-CEPA).

    У перший рік дії угоди Індонезія видасть автоматичні дозволу на імпорт, що надають безмитний доступ для 500 000 тонн австралійського фуражного зерна, включаючи пшеницю. Обсяг тарифної квоти буде збільшуватися на 5% щорічно. Ця угода підвищить конкурентоспроможність Австралії на глобальному експортному ринку пшениці.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.