• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна екпортувала 70% дозволеного Меморандумом обсягу пшениці
    Опубликовано: 2020-12-08 18:08:35

    У найближчі місяці очікується уповільнення темпів експорту української пшениці, що буде обумовлено як сезонним скороченням пропозиції продукції в країні, так і тим фактом, що за станом на 1 грудня Україна вже вивезла 67% від обсягу зерновий, обумовленого в Меморандумі про взаєморозуміння, підписаному учасниками зернового бізнесу та Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства країни (17,5 млн тонн). Про це повідомляє Інна Степаненко, аналітик АПК-Інформ, пише agronews.ua.

    Також посилиться конкуренція на індонезійському ринку з боку Австралії, для якої азіатська країна є ключовим імпортером пшениці. В останні роки Україна і Австралія тісно конкурують на даному ринку, займаючи лідируючі позиції за обсягами поставок.

    Неврожайні для Австралії 2018/19 МР і тим більше 2019/20 МГ дозволили Україні посилити свою присутність на ринку Індонезії, однак ситуація з валовими зборами зернових у поточному сезоні змінилася діаметрально.

    “Сезонність експорту української пшениці, як в цілому, так і в Індонезію зокрема, стає більш вираженою. Так, якщо в 2017/18 МР в першій половині сезону в цю країну було відвантажено 78% всього обсягу поставок за сезон, то в 2019/20 МР показник збільшився до 82%. У поточному сезоні очікується збереження сталої тенденції. З одного боку, складності з формуванням експортних партій кукурудзи залишають за пшеницею лідерство серед ключових товарних позицій зернового експорту з України. З іншого боку, менший, ніж в попередньому сезоні , експортний потенціал пшениці і очікувана, дійсно висока, конкуренція на ринку Індонезії з боку Австралії”, – вважає Андрій Купченко, аналітик, керівник служби бізнес-проектів ІА «АПК-Інформ».

    Нагадаємо, експорт української кукурудзи до Китаю зріс удвічі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.