• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна змінила географію експорту волоського горіха
    Опубликовано: 2020-12-03 16:03:14

    В умовах пандемії коронавірусу, попит на волоський горіх знизився. Крім зниження обсягів експорту, відбулися зміни і в географічній структурі експорту українського горіха. Про це повідомляє ukrainefood, пише agronews.ua.

    Звертає на себе увагу, перш за все, різке падіння поставок волоського горіха в Туреччину. Зниження поставок за перші 9 місяців в цьому напрямку склало 60% по відношенню до 2019 року.

    Суттєве зниження Туреччиною українського горіха може бути пов’язане з тим, що ця країна довгий час виступала у роді своєрідного “перекупника” українського продукту. Турецькі переробники скуповували дешевий український горіх, переробляли, а затим продавали його вже значно дорожче, й часто назад в Україну.

    Істотно знизилися поставки також в Білорусь, Грецію, Румунію, Ліван, ОАЕ і Грузію.

    Якщо ж говорити про країни, які наростили закупівлі волоських горіхів в Україні, то варто відзначити дворазовий приріст експорту в Нідерланди, а також зростання експорту українських горіхів майже на 90% до Німеччини і більш ніж на 80% – до Австрії.
    Набагато більше українських волоських горіхів стала закуповувати Польща. Збільшили імпорт Угорщина, Італія, Великобританія і Казахстан.

    Якщо ж оцінювати довгострокові тенденції, то серед лідерів за приростом імпорту з України – Німеччина, Білорусь, Австрія, Великобританія, ОАЕ, Словенія і Хорватія. А ось поставки українських волоських горіхів в Ірак, Італію і Азербайджан мають тенденцію до зниження.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.