У першій половині 2020 року в Україні відзначено збільшення імпортного сегмента овочів до 10,9%, що свідчить про деяку здачу позицій українськими городниками. Про це повідомляють аналітики pro-consulting, пише agronews.ua.
У минулому році частка імпорту овочів на ринку України становила від 1% до 3,5% в різні періоди. Тим не менш, ринок овочів і зелені в Україні в основному заповнений вітчизняною продукцією.
Маркетингове дослідження ринку овочів та зелені в Україні виявило наступні головні негативні чинники впливу на галузь овочівництва:
– кліматичні зміни на території України;
– собівартість вирощування овочів вище, ніж у популярних зернових і олійних культур;
– відсутність доступу великої частини виробників до сучасних технологій зберігання, пакування та транспортування продукції;
– недостатня кількість овочесховищ;
– слабка державна підтримка галузі;
– нерозвинена інфраструктура товарного ринку.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua