• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, чому зросла закупівельна ціна на українське молоко
    Опубликовано: 2020-12-01 17:07:25

    За листопад 2020 року в Україні зросли закупівельні ціни на молоко. При цьому екстраґатунок здорожчав на 25 коп., до 11,97 грн/кг, вищий та перший ― на 23 коп., до 11,52 та 10,93 грн/кг, відповідно, заявив аналітик Асоціації Виробників молока Володимир Андрієць. Про це повідомляє milkua, пише agronews.ua.

    Зростання середньозваженої ціни молока трьох ґатунків в Україні наразі складає 11,47 грн/кг.

    «Схоже на те, що це останнє суттєве зростання цін у цьому році. Подальший ріст середніх цін матиме вигляд більше інерційного руху, який буде підтримуватися тими учасниками, які змінюватимуть ціни відповідно до вже установленої ринкової ціни. Ситуація непроста враховуючи те, що введення повного локдауну найближчим часом виглядає вже як об’єктивна реальність, а не ймовірність», — зазначає Володимир Андрієць.

    В таких умовах постає питання — як довго можуть утримуватися ціни на такому рівні?

    «З одного боку такий стан може внести свої корективи до більш раннього відкату цін, проте з іншого ― дефіцит сировини, швидше за все, буде утримувати їх відповідно до традиційних сезонних коливань ― кінця січня», — підсумовує експерт.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.