• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні суттєво здорожчали тепличні огірки
    Опубликовано: 2020-12-01 14:03:34

    Основною пропозицією на ринку тепличного огірка в Україні наразі є імпортна продукція, завезена з Туреччини, і вона суттєво дорожчає. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

    Так, на сьогоднішній день турецький огірок надходить в продаж по 30-35 грн/кг ($1,05-1,23/кг), що в середньому на 15% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

    Така ситуація цілком традиційна для українського ринку в поточний період. На даний момент українські тепличні комбінати практично не постачають на ринок місцевий огірок, з огляду на те, що сезонний оборот даної культури фактично підійшов до кінця.

    Незважаючи на те, що поставки цієї продукції з Туреччини продовжують збільшуватися, за оцінками учасників ринку, пропозиція тепличного огірка і раніше залишається досить обмеженим, що в умовах стабільного попиту, і дає можливість трейдерам і далі підвищувати ціну на імпортну продукцію.

    В результаті, на сьогоднішній день ціни на імпортний огірок в Україні вже в середньому на 16% вище, ніж в аналогічний минулорічний період.

    У той же час гравці ринку не виключають, що вже найближчим часом на ринку може істотно збільшиться пропозиція турецького огірка, що трохи сповільнить цінове зростання в цьому сегменті.

    Нагадаємо, в Україні суттєво знизилося споживання картоплі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.