• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні названо, чому зростає ціна на цукор
    Опубликовано: 2020-11-30 14:06:33

    В Україні ціни на цукор у листопаді виросли у порівнянні з торішнім рівнем на 40 %, проте значний обсяг виробництва та запасів на тлі скорочення експорту внаслідок високих внутрішніх цін не призведе до дефіциту цукру на ринку України. Про це повідомляють аналітики електронної зерновоїх біржі ГрейнТрейд, пише agronews.ua.

    Світові ціни на цукор з початку вересня виросли на 25% на тлі дефіциту опадів в Бразилії та скорочення врожаю цукрових буряків в ЄС, Україні та Росії.

    У березні поточного року котирування на цукор-сирець на біржі у Нью-Йорку впали на 40% до найнижчого з червня 2008 р. рівня 215 $/т, проте протягом літа виросли до 265 $/т, а починаючи з вересня прискорили зростання та у листопаді сягнули 340 $/т. Останніми тижнями на тлі прогнозів зростання виробництва в Бразилії та Індії ціни опустилися до 325 $/т.

    Після двох сезонів профіциту цукру та накопичення значних запасів на світовому ринку, в поточному році виробництво цукру внаслідок посушливих умов скоротиться у Бразилії, Таїланді, Україні, Росії та ЄС.

    За прогнозом агенції ISO, у 2020/21 МР світове виробництво цукру знизиться до 171,1 млн т, внаслідок чого дефіцит цукру складе 3,5 млн т у порівнянні з профіцитом 1,86 млн т у 2019/20 МР.

    За оцінками компанії Thai Sugar Mills Corp, другий за величиною світовий експортер цукру – Таїланд скоротить у 2020/21 МР виробництво цукру на 13% до 11-річного мінімуму 7,2 млн т.

    Франція, яка є найбільшим виробником цукру в ЄС, у 2020 р. зменшила у порівнянні з попереднім роком виробництво цукрових буряків з 30,5 млн т до найнижчого за 19 років рівня 27,2 млн т.

    В Росії, за оцінками агенції ІКАР, виробництво цукру з рекордних торішніх 7,864 млн т в поточному сезоні знизиться до 4,85-5,2 млн т внаслідок скорочення площ сівби на 18%, тоді як внутрішнє споживання складе 6 млн т.

    В Україні виробництво цукру зменшиться у порівнянні з попереднім сезоном з 1,48 до 1,1-1,2 млн т внаслідок посушливих умов та скорочення площ сівби.

    Нагадаємо, названо ціну на українську кукурудзу на міжнародних тендерах.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.