• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Більшість посівних площ на Херсонщині має недостатнє зволоження ґрунту
    Опубликовано: 2020-11-27 10:02:17

    У другій декаді листопада на більшості територій Херсонщини зволоження ґрунту було недостатнім, а місцями незадовільним.

    Про це свідчать дані Інституту зрошуваного землеробства НААН., "ПроАгро Груп" з посиланням на AgroTimes.

    Під пшеницею озимою в шарі ґрунту 0-20 см на неполивних землях західної частини області запаси вологи на незадовільному рівні - 9 мм, у південно-західних районах недостатні - 14 мм, а на решті площ зволоження цього шару ґрунту відповідало достатнім показникам - 24-29 мм.

    "У метровому шарі ґрунту у східних та місцями у західних районах містилось 31-34 мм вологи, що є низьким показником, у південно-західних, центральних та південно-східних районах зволоження ґрунту було незадовільним - 62-71 мм, а на решті території області запаси вологи відповідали задовільним та добрим показникам - 104-135 мм", - йдеться в повідомленні.

    Посіви озимої пшениці в регіоні перебувають у фазах розвитку від формування третього листка до утворення 3-5 пагонів. Стан посівів залежно від строків сівби, мінерального та вологозабезпечення на більшості площ задовільний та добрий.

    Аналогічна ситуація зі станом посівів озимого ячменю, але його рослини менш розвинені, ніж пшениця. Фази розвитку рослин - від формування 1-3 листків до утворення 2-3 пагонів.

    Рослини озимого ріпаку сформували розетку з 5-15 листків, залежно від строку сівби і волого забезпечення попередників. На полях із низькими запасами вологи в ґрунті, де не вносили мінеральні добрива, рослини мають фіолетове забарвлення та значно відстають у рості. Посіви ріпаку озимого по пару надмірно розвинені і в господарствах для гальмування ростових процесів рослини обприскували препаратами з рострегулюючою дією.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.