• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні може здорожчати кава
    Опубликовано: 2020-11-29 11:02:17

    Світова ціна на каву коливається майже сінхронно з перепітіями пандемії. Локдауни весни 2020 року обвалили ціну на популярний напій на найнижчий за останні роки рівень. Але оголошення про успішне випробовування нової антиковідної вакцини підняло ціни на каву на Лондонській біржі у понеділок 23 листопада 2020 року більше, ніж на 2%. І це не фінал, вважають аналітики. Про це повідомляє agronews.ua.

    Компанія AstraZeneca повідомила в понеділок 23 листопада 2020 року, що її вакцина проти коронавируса може показати 90-відсоткову ефективність при одному з режимів дозування, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    На фоні цієї новини стрімко змінюється фінансовий та ціновий ландшафт світу. Це не перша спроба світових ринків піднятися на позитивних новинах щодо антивірусних вакцин. Але, можливо, найяскравіша.

    Ціни на каву позначили висхідний тренд ще 3 тижня тому, але схоже, нарешті він став стійким. Поточна тенденція арабіки до зростання відповідає очікуванням JP Morgan.

    «Ринки арабіки можуть спостерігати переключенню сигналу з негативного на позитивний. На сільськогосподарських ринках не можна недооцінювати вплив трендових моделей», – вважають аналітики.

    Арабіка подолала більшість цінових бар’єрів, зафіксованих в останній період, і торгується вище своєї 200-денної ковзної середньої.

    Підвищення світових цін на арабіку може змусити українських трейдерів звернути увагу на в’єтнамську каву, яка наразі, навпаки, стагнує.

    В’єтнамський урожай вважається великим, незважаючи на деяку нерівномірність погодних умов.

    За словами Джека Сковілли з чиказької брокерської компанії Price Futures Group (публікує щоденні звіти про каву та інші товари рослинного походження), експорт в’єтнамської робусти також відстає на рік.

    «Ринок очікує істотного зростання пропозиції, оскільки виробникам і трейдерам потрібно створювати нові складські площі. Очікується, що вони зроблять це, продаючи каву попереднього врожаю за нижчими цінами», – заявив Сковілла.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.