• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, чому зростає ціна на українську сою
    Опубликовано: 2020-11-28 14:05:46

    В Україні станом на початок поточного тижня цінова ситуація в сегменті соєвих бобів і шроту продовжувала розвиватися в підвищувальному тренді. Про це повідомляють аналітики ІА “АПК-Інформ”, пише agronews.ua.

    Фіксувалося зростання цін попиту на соєву олію. Так, єгипетський GASC у минулу п’ятницю скасував міжнародний тендер по закупівлі рослинних олій, ціни пропозицій соєвої олії на якому були на 20% вищими, ніж на попередніх торгах у жовтні. Найдешевша пропозиція соєвої олії становила – 1067,7 $/т CFR.

    Ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго закрили минулий тиждень на 859 $/т, проте пізніше опустилися до 853,6 $/т, додавши за день 0,8%.

    Ціни підтримує посушлива погода в Аргентині та стримування продажів виробниками, а також відновлення Китаєм закупівель американської сої, хоча й малими партіями.

    Ф’ючерси на соєву олію на біржі у США виросли до найвищого з 2014 р. рівня 847,9 $/т загалом за місяць додавши 15% на тлі підвищення цін на нафту, сою та прогнозів дефіциту опадів у Південній Америці в наступні два тижні.

    Новина про створення вакцини від короновірусу додає біржам оптимізму, хоча трейдери не беруть до уваги стрімке зростання кількості хворих та посилення карантину в багатьох штатах, тоді як масове вакцинування розпочнеться лише через 4-6 місяців.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.