• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У грудні ціни на молоко зростуть ще більше
    Опубликовано: 2020-11-23 09:08:12

    Цінова ситуація на ринку сирого молока не покидає зону турбулентності. На часі нова хвиля підвищення цін, яка подекуди перетворюється на гонитву і рухає ринок вгору. Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на інформацію аналітичного відділу Асоціації виробників молока.

    Великі платоспроможні компанії, в яких економіка ще дозволяє піднімати ціну, борючись за стабільні поставки сировини встановлюють нові цінові рівні, які вже для багатьох переробників є збитковими у нинішніх умовах. Період укладання нових протоколів затягується, переговори йдуть важко і з мінімальною поступливістю.

    Як наслідок ціни на молоко знову зросли на 25-30 коп.:

    на молоко екстраґатунку ? на 29 коп., до 11,72 грн./кг;
    на вищий ґатунок ? на 27 коп., до 11,29 грн./кг;
    на перший ґатунок ? на 24 коп., до 10,7 грн./кг.

    Середні ціни на даний момент ще не встановлені остаточно, оскільки для чималої кількості виробників вони і досі є предметом обговорення, тому не виключено, що по завершенні тижня вони можуть бути вищими. Враховуючу поточну ситуацію і вже відомі цінові піки, середня ціна на екстраґатунок до середини грудня буде націлена на позначку 12 грн./кг., а середньозважена трьох ґатунків ? на 11,50 грн./кг.

    Очікування щодо зростання цін на сировину у цьому році були значно скромнішими, враховуючи знижений попит та обсяги імпорту молочної продукції, але фактор дефіциту молока виявився значно потужнішим, до якого додався і ще один не менш значущий ? ажіотажне зростання цін на кормовий комплекс, які сукупно не дають умов для стабілізації.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.