• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україну почали завозити картоплю з Польщі
    Опубликовано: 2020-11-19 10:09:32

    В Україну почали імпортувати картоплю з Польщі, де ціни на неї сильно впали ціни на тлі значного скорочення споживання європейським сегментом HoReCa.

    Про це повідомив президент Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тарас Баштанник, передає "ПроАгро Груп" з посиланням на AgroTimes.

    "Вже протягом двох років ми імпортуємо продукцію з РФ та Білорусі, а також в цьому році, на початку літа, ми розпочали імпорт картоплі з Нідерландів і зараз вже почався також імпорт з Польщі. Це пояснюється тим, що в Польщі істотно впали ціни і споживання картоплі сегментами HoReCa та переробки за рахунок карантинних локдаунів. Відповідно великі обсяги картоплі "тиснуть" на ціни, які падають нижче собівартості", - сказав він.

    Так, середня вартість картоплі на оптових ринках в Польщі протягом місяця становила 5,21 грн./кг, в Україні - 6.20 грн./кг.

    На думку експерта, Україні для того, щоб відповідати на такі виклики міжнародних ринків, потрібно розвивати потужний, конкурентоспроможний сектор професійного виробництва, зберігання та переробки картоплі. Це надасть змогу українському виробникові не тільки займатися високоефективним виробництвом, але й створюватиме додану вартість, завдяки чому будуть створюватися нові робочі місця і наповнюватися бюджети всіх рівнів.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.