• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні названо, якою буде ціна на яблука у листопаді
    Опубликовано: 2020-11-16 15:05:33

    Фермери, які не мають овочесховищ, масово “викидають” яблука на ринок. Вартість опускається до 8-12 гривень і нижче. Якість товару теж дуже низька – уже зараз у таких яблуках майже немає соку. Однак період зниження цін не буде довготривалим – до перших морозів, розповів фермер із села Шевченкове Звенигородського району що на Черкащині, Миколи Олійника. Про це повідомляє zmi.ck, пише agronews.ua.

    “Як тільки температура опуститься до 7-8 градусів морозу, цей товар зникне й ціна зупиниться в районі 18-20 гривень. Плюс націнка магазину – це ще 2,50-2,70 гривні. За моїми прогнозами ціни на яблука у березні-квітні не вийдуть із цього діапазону. Тому краще зараз заплатити за яблука 20 гривень аніж за два-три роки платити по 120”, – каже фермер.

    За словами виробників цьогорічний урожай яблук менший на 15% за минулорічний. Високій ціні сприяє збільшення експорту.

    За липень-вересень цього року Україна вивезла для продажу за кордон 6,8 тисячі тонн яблук. Це найбільший показник за всю історію.

    Минулого року в цю пору на експорт було поставлено лише 4,8 тисячі тонн.

    На українському ринку яблук розширився діапазон цін, і якщо в кінці минулого робочого тижня угоди укладалися за 9-15 грн / кг ($ 0,32-0,53 /), то вже на сьогоднішній день ціни варіюються в межах 7-17 грн / кг ($ 0,25-0,61 / кг).

    Такі дані наводять аналітики проєкту EastFruit. Зазначається, що вартість формується, в першу чергу, в залежності від сорту та якості продукції, а також від інших умов угоди. Варто відзначити, що на даний момент на ринку України домінують такі основні сорти, як «Голден Делішес», «Джонаголд», «Гала», «Айдаред» і «Ренет Симиренка».

    На оптові ринки стали надходити все більш об’ємні партії яблук, в основному середньої та низької якості, що не підлягають тривалому зберіганню, а також продукція з тих господарств, де потужностей для зберігання немає взагалі або вони не обладнані належним чином.

    Ці садівники змушені регулярно знижувати відпускні ціни на свою продукцію, а власники більш якісних фруктів, в цей же час все частіше роблять спроби підвищувати цінники на нові партії яблук, призначених для мереж супермаркетів.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.