• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт українського м’яса з початку року впав на понад 12%
    Опубликовано: 2020-08-04 12:01:21

    За І півріччя 2020 року Україна експортувала м’ясної продукції на 12,2% менше, ніж у відповідний період минулого року. Це найнижчий показник за минулі 5 років. Про це повідомляє УНН, посилаючись на дані Інституту аграрної економіки.

    "У І півріччі 2020 року експорт продукції м’ясної групи зменшився проти січня-червня 2019 року на 12,2% – до 319 млн доларів США", - йдеться у повідомленні.

    Зазначається, що це перший негативний результат за останні 5 років. Запровадження карантинних заходів, пов’язаних з пандемією коронавірусу COVID-19, негативно вплинуло на експорт цього виду агропродукції.

    "За шість місяців 2020 року найбільше продукції м’ясної групи (15,0 %) закупила Саудівська Аравія, яка очолює рейтинг імпортерів вітчизняного м’яса.

    Значно менші закупки здійснюють Нідерланди (14,2%), ОАЕ (11,1%), Білорусь (6,3%), Азербайджан (5,8%), Ірак (4,6%) та Казахстан (4,5%). Сукупно ці країни акумулюють близько 62% експорту вітчизняної м’ясопродукції у грошовому виразі", - додали у повідомленні.

    Нагадаємо, експорт м'яса птиці з початку року приніс Україні 223,5 млн доларів.

    Антоніна Карташева

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.