• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За рік курятина в Україні подешевшала на 13,5%
    Опубликовано: 2020-06-05 12:01:05

    За рік м‘ясо птиці в Україні подешевшало в середньому на 13,5%. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

    Йдеться, зокрема, про куряче філе та курячі тушки.

    У квітні 2019 року вартість 1 кг курячого філе становила 105,5 грн, тоді як у квітні 2020 року — 88,1 грн. Таким чином за рік куряче філе подешевшало на 16,4%. За останній місяць — на 4,3%.

    Водночас, тушки курячі за рік впали в ціні на 10,6%, за останній місяць — на 3,5%.

    Інші види м’яса зросли в ціні. Свинина за рік подорожчала на 5% — до 121 грн за 1 кг.

    Яловичина зросла в ціні на 9,7%, до 141 грн за кг.

    Нагадаємо, головний виробник країни — компанія МХП (“Наша Ряба”) у I кварталі 2020 року збільшила виробництво продукції на 4% і знизила ціну на 11%.

    Раніше повідомлялось, що ціна на українську курятину нижча на третину від європейської.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.