• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, чому зростають ціни на українську соняшникову олію
    Опубликовано: 2020-06-07 13:09:29

    Протягом травня в Україні фіксувалося зростання експортних цін на нерафіновану соняшникову олію. Про це повідомляють аналітики «АРК-Інформ», пише agronews.ua.

    Формування цієї тенденції було обумовлено як збільшенням інтересу до закупівель українського продукту з боку основних імпортерів, так і деяким відновленням ф’ючерсів на нафту і котирувань рослинних масел на зовнішньому ринку на тлі збільшення світового попиту через ослаблення карантинних обмежень у багатьох країнах.

    Наразі ціна соняшникова олія на терміналах з поставкою на склад складає у середньому 715 дол/т, або близько 19 тис. грн/т за поточним курсом гривні.

    Україна є №1 в світі за обсягами виробництва і експорту соняшникової олії. Прибуток від експорту олії соняшникової щорічно перевищує 4 млрд долл. США, що робить її серйозним фактором формування вітчизняної економіки.

    Нагадаємо, в Україні оприлюднено рентабельність вирощування озимої цибулі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.