• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт української курятини до ЄС істотно «просів», але утримується у ТОП-5
    Опубликовано: 2020-05-18 11:08:15

    Україна входить до ТОП-5 постачальників курятини країнам Євросоюзу. Про це свідчить статистична звітність Європейської комісії, передає УНН.

    Так, за два місяці поточного року Україна експортувала 13,2 тис. тонн курятини до ЄС, і зайняла в рейтингу найбільших постачальників м'яса птиці в Євросоюз 4-е місце.

    За рік експорт української курятини в ЄС "просів" на 32,3%.

    Трохи більше України поставив країнам ЄС Таїланд - 25,6 тис. тонн, посівши 3-є місце в рейтингу, але за рік експорт таїландської курятини до ЄС впав на 20,4%.

    1-е і 2-е місця займають Бразилія і Велика Британія відповідно.

    За 2 місяці 2020-го року країни експортували 36,4 тис. тонн і 34,6 тис. тонн м'яса птиці відповідно. Падіння експорту бразильської курятини до ЄС склало 13,9%, британської - 38,1%.

    Нагадаємо, у I кварталі 2020 року найбільший виробник і експортер курятини в Україні, компанія МХП ("Наша Ряба") збільшила виробництво ще на 4% і знизила ціну продукції на 11%. Компанія планує наростити обсяги виробництва 850-880 тис. тонн м'яса птиці до 2024 року.

    У той же час, ціна на українську курятину нижча на третину від європейської.

    Однак ЄС розмірковує над тим, щоб знову обмежити поставки української курятини.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.