• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна значно збільшила імпорт картоплі
    Опубликовано: 2020-05-11 13:08:45

    Протягом січня-березня Україна імпортувала 120,369 тис. т картоплі на суму $21,621 млн, що більш ніж у 12 разів перевищує аналогічний показник минулого року ($1,77 млн). Про це свідчать дані Державної митної служби.

    Такий приріст імпорту картоплі відбувся переважно за рахунок Білорусі: тут за І квартал 2020 р. Україна закупила цієї продукції на суму $13,96 млн, тоді як за аналогічний період минулого року — всього на $0,34 млн. Таким чином ця країна посідає перше місце за обсягами поставок картоплі в Україну з часткою 65%.

    На другому місці опинилася Росія з часткою 20,8%. Сума витрат на закупівлю картоплі в цій країні у І кварталі 2020 р. зросла на $4,5 млн, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

    Третю позицію за обсягами поставок картоплі в Україну зайняли Нідерланди з часткою 6,3%. З цієї країни картоплі було імпортовано на суму $1,36 млн.

    Инф. ukrapk.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.