• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо, як змінилася ціна на українську соняшникову олію
    Опубликовано: 2020-05-10 13:02:40

    Ціни на українську соняшникову олію залишалися незмінними через святкове зниження торговельної активності. Наразі вони потроху зростають. З посиланням на дані аналітиків електронної зернової біржі graintrade, повідомляє agronews.ua.

    В той же час, гарні темпи сівби соняшника в Україні на тлі можливого збільшення посівних площ через вимушене пересівання ярих культур на півдні України збільшують прогнози врожаю та тиснуть на ціни соняшникової олії з насіння нового врожаю.

    Також у минулу п’ятницю новина про продовження Індією карантину до 14 травня та можливе запровадження в США мита на китайські товари знову розвернули ринки рослинних олій донизу, оскільки попит продовжує знижуватися.

    Ослабити ринок олій, за оцінками експертів, здатна Індія, що є найбільшим світовим імпортером рослинних олій, у поточному сезоні скоротить їх імпорт в порівнянні з минулим роком майже на 2 млн т.

    Наразі ціни на українську соняшникову олію стабілізувалися та навіть пішли у ріст. За тонну олії на біржах України у середньому пропонують 20300-20400 грн, що вище попередніх рівнів, продемонстрованих ринком минулого тижня. Протягом 4 травня 2020 року ціна на олію поволі зростає й новий рівень ринок продемонструє вже 5 травня.

    Нагадаємо, в «Укроліяпромі» назвали основну проблему олійної галузі України. Також у 2020 році вартість продуктів може збільшиться на 10 − 15%.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.