• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна обжене Бразилію, ЄС і Таїланд за темпами експорту курятини
    Опубликовано: 2020-03-12 12:03:11

    Міністерство сільського господарства США озвучило прогноз по темпах експорту курятини провідними експортерами світу, передає УНН із посиланням на дані міністерства.

    За даними американців, у топ-5 найбільших експортерів м'яса птиці входять Бразилія, ЄС, Таїланд, Україна і Китай.

    Згідно з прогнозами аналітиків, у 2020 році лідером за темпами експорту м'яса птиці буде Україна. За рік країна поставить на зовнішні ринки 450 тис. тонн продукту, що на 12,5% більше, ніж у 2019 році, говорять експерти.

    У той же час ЄС за підсумками поточного року збільшить експорт м'яса птиці на 4,2% - до 1 млн 610 тис. тонн, Таїланд - на 9,6% - до 970 тис. тонн, а Бразилія - лише на 0,8% до 3 млн 745 тис. тонн, прогнозують аналітики.

    Щодо Китаю - у 2019 році країна поставили на зовнішні ринки 430 тис. тонн м'яса птиці. У 2020 році показник експорту китайської курятини лишиться на минулорічному рівні - 430 тис. тонн.

    Нагадаємо, найбільший в Україні виробник курятини МХП (Наша Ряба) відновлює поставки до ЄС.

    Раніше УНН повідомляв, що ЄС ввів тимчасову заборону на поставки української продукції через одиничний спалах пташиного грипу у Вінницькій області, у січні цього року.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.