• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС визнала Україну топовим постачальником курятини
    Опубликовано: 2020-02-27 13:08:19

    Україна завершила 2019 рік у списку ТОП-лідерів з поставок м’яса птиці (переважно курятини) до Євросоюзу, передає УНН із посиланням на статистичну звітність Європейської комісії.

    Так, минулого року Україна поставила Європі 134,2 тис. тонн м’яса птиці. Це на 8,6% більше, ніж 2018 року. Зазначимо, що 90% усіх поставок курятини за кордон здійснює компанія МХП Юрія Косюка.

    Сьогодні Україна у трійці лідерів з експорту м’яса птиці в ЄС. Перше та друге місце посідають Бразилія і Таїланд. У 2019 році країни експортували 313,6 тис. тонн і 308,8 тис. тонн м’яса птиці відповідно. Зростання експорту бразильської курятини у ЄС склало 3,8%. Показники експорту таїландської курятини у Європу впали на 0,9%.

    Нагадаємо, минулого тижня Євросоюз зняв ембарго на поставки української курятини. Відповідна заборона була встановлена ЄС у січні цього року, через спалах пташиного грипу, який, ймовірно, прийшов в Україну з ЄС. Додамо, що швидке вирішення проблеми відбулось за активної участі українського міністерства з розвитку економіки та Держпродспоживслужби.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.