• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна заробила 120 млн євро на експорті курятини в ЄС
    Опубликовано: 2019-11-20 14:07:57

    За 8 місяців цього року Україна заробила 123 млн євро на поставках курятини в країни Євросоюзу. Про це свідчить статистична звітність Європейської комісії, передає УНН.

    Так, у січні-серпні цього року Україна експортувала 89 тис. тонн м’яса птиці до ЄС. Це — на 4,1% більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

    Головні конкуренти України у боротьбі за європейський ринок — Таїланд і Бразилія. За 8 місяців 2019-го країни експортували 215,5 і 215,2 тис. тонн м’яса птиці відповідно. Зростання експорту таїландської курятини до ЄС становив 5,5%, бразильської — на 12,5%.

    У грошовому вираженні експорт м’яса птиці Таїландом до ЄС сягнув 684 млн євро, Бразилією — 430 млн євро.

    Нагадаємо, Україна утримує статус ключового постачальника м’яса птиці до ЄС протягом тривалого часу. Американські експерти спрогнозували рекордне зростання експорту української курятини у 2019 році — до 400 тис. тонн.

    За останні п’ять років Україна позбулася статусу імпортозалежної країни і стала нарощувати вітчизняне виробництво і експорт курятини за кордон.

    В жовтні Кабінет міністрів схвалив подання на ратифікацію Верховною Радою змін до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом про збільшення квоти для українських експортерів м’яса птиці. Документ передбачає поступове збільшення річної квоти на м’ясо птиці та переробленого м’яса птиці в 2,5 рази, яке експортується з України до ЄС, тобто з нинішніх 20 тис. тонн до 50 тис. тонн.

    Збільшення квот ініціював ЄС, але міжнародне видання Politico називає це перемогою України, зокрема найбільшого виробника і експортера української курятини, компанії “Миронівський хлібопродукт” Юрія Косюка, частка якого в загальному експорті країни (по курятині) становить 90%.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.