• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на молоко-сировину в Україні продовжують зростати
    Опубликовано: 2019-11-03 12:06:12

    У жовтні ціни на молоко-сировину в Україні продовжили зростання.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Асоціації виробників молока (АВМ), екстраґатунок подорожчав на 13 коп. і коштує в середньому 10,66 грн/кг.

    Вищий ґатунок додав 18 коп., його вартість в середньому складає 10,04 грн/кг. Перший ґатунок зріс на 16 коп. з середньою ціною 9,69 грн/кг. Середньозважена ціна трьох ґатунків - 10,13 грн/кг.

    Ціни на екстраґатунок у північному регіоні коливаються в межах 9,6-10,9 грн/кг, центральному - 10-10,86 грн/кг, південному - 9,6-10,92 грн/кг, східному - 9,78-10,8 грн/кг.

    "Жовтневе підвищення цін є типовим явищем в умовах сезонного скорочення виробництва молока та зменшення надходження його у переробку. Проте нинішнього року переробники зіштовхнулись із серйозною проблемою дефіциту молока задовго до сезонних коливань. Причина цього - масове скорочення поголів’я корів як серед підприємств, так і серед населення. Таким чином, на додачу до фактору зменшення дійної худоби нашарувався фактор сезонності, наслідком якого стало чергове підвищення цін у жовтні", - зазначив аналітик АВМ Володимир Андрієць.

    За прогнозами експерта, дефіцит сирого молока буде і надалі. При цьому настрої у колах учасників молочного бізнесу досить негативні, вони в ці дні активно скорочують дійне стадо, а деякі навіть повністю позбуваються молочного бізнесу.

    Ціна на сире молоко є максимальною та перебуває на межі ринкової конкурентності, що буде обмежувати подальше її зростання, підкреслив аналітик. За його словами, підтримку в конкурентності вітчизняній продукції може надати ослаблення національної валюти, яка поки що демонструє стійкість.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.