• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна значно наростила обсяг імпорту томатів
    Опубликовано: 2019-10-22 10:01:21

    За 3 квартали 2019 року Україна закупила з-за кордону 58,6 тис. тонн томатів, що на 22% більше ніж за аналогічний період минулого року. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію Української продовольчої асоціації.

    За 9 місяців поточного сезону показники імпорту вже перевищили об’єми закупівель за весь 2018 рік.

    Нагадаємо, що в 2018 році Україна імпортувала 55,4 тис. тонн томатів, загальною вартістю 37,2 млн. доларів США. Традиційно, основним постачальником томатів на український ринок виступала Туреччина, яка експортувала більше 80% загального об’єму.

    В той же час на фоні підвищення імпорту томатів, експорт цих овочів суттєво знизився. Станом на 1 жовтня Україна експортувала за кордон всього 6 тис. тонн томатів. Для порівняння показники за аналогічний період минулого року склали 10,7 тис. тонн. Таким чином експорт томатів став найнижчим принаймні за останні 8 років.

    Раніше, за словами експертів УПОА, основним ринком збуту українських томатів була Росія, а налагодити експорт в інші країни не вдалося.

    Тетяна Юдіна

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.