• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Філіппіни заборонили ввезення свинини з 22 країн, в тому числі - і з України
    Опубликовано: 2019-09-27 11:01:09

    Філіппіни заборонили ввезення свинини з М’янми, Південної Кореї і Сербії, через спалахи африканської чуми свиней (АЧС) передає УНН з посиланням на euromeatnews.

    “Тепер в Філіппінах діє заборона на ввезення свинини з 22 країн: Бельгії, Болгарії, Камбоджі, Китаю, Чехії, Гонконгу, Угорщини, Лаосу, Північної Кореї, Латвії, Молдови, Монголії, Польщі, Румунії, Росії, Південної Африки, України, В’єтнаму , Замбії, М’янми, Південної Кореї і Сербії”, — йдеться в повідомленні.

    Крім того, співробітникам митниці було доручено ретельно перевіряти багаж пасажирів в портах, аеропортах і на кордоні країни.

    Нагадаємо, як повідомляв УНН, в Україні продовжують фіксувати спалахи АЧС. У цьому році їх відбулося вже більше 40 в різних регіонах країни.

    Вітчизняні фермери звинувачують контролерів в особі Держпродспоживслужби в неспроможності протистояти вірусу.

    Більш того, на сайті КМУ навіть з’явилася петиція з вимогою звільнити керівника відомства Володимира Лапу:

    “... фермерські господарства України почали нести мільйонні збитки, адже контролери не можуть впоратися, зокрема, з АЧС і організувати результативну роботу щодо попередження та недопущення розповсюдження вірусу. Хоча утилізували на ці цілі понад 1 млрд грн тільки за останні 4 роки”, — сказано в тексті петиції.

    Уточнимо, що за словами Сергія Тригубенка, українські фермери практично не отримують держкомпенсацій за АЧС: виплати відбуваються з затримкою і не в повному розмірі.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.