• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вартість яєць в Україні зросла майже на 40%
    Опубликовано: 2019-09-28 14:02:05

    На початку осінньо-зимового періоду ціни на курячі яйця в Україні почали рости та все ж залишаються нижчими, ніж торік.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Української аграрної конфедерації, середня споживча вартість даного продукту за останній місяць літа зросла на 38,6% (5 грн. 54коп.) порівняно з липневими показниками.

    Наразі середня ціна за десяток курячих яєць становить трохи більше 24 грн, що на 21% (4,19 грн) вище, ніж у серпні.

    "Ріст цін на такий продукт зумовлений сезонністю його виробництва. Кури влітку несуться активніше, а на осінньо-зимовий період цей показник знижуєтья, що і зумовлює збільшення вартості курячих яєць, якого слід очікувати й надалі, особливо взимку", - йдеться в повідомленні.

    Водночас незважаючи на сезонний ріст цін, у 2019 році вони є нижчими, порівняно з даними за минулий рік. Так, за січень-серпень поточного року середня ціна на курячі яйця знизилась на 20,3% (3 грн./10 шт.), порівняно з відповідним періодом 2018 року.

    Важливим є зростання обсягів виробнитцтва яєць у 2019 році на 21,3% (967,2 млн. шт.), порівняно з аналогічними показниками попереднього року.

    Відтак, збільшення обсягів виробництва у 2019 стало однією з головних причин встановлення рекордно низьких цін. Так, у червні 2019 року десяток курячих яєць коштував 12 грн. 47 коп., що на 33,6% менше від червневих даних минулого року. Така ціна була найнижчаою за останні два роки.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.