• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні поменшало свиней
    Опубликовано: 2019-09-20 15:03:50

    За рік кількість свиней в Україні зменшилася на 2,6%. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

    Станом на 1 вересня 2019 року в сільськогосподарствах усіх категорій налічувалося 6 млн 292,7 тис. голів свиней проти 6 млн 459,9 тис. роком раніше.

    Зокрема, поголів'я свиней в індивідуальних господарствах за рік зменшилося на 6,2%, або на 188,5 тис. - до 2 млн 851 тис. голів. При цьому, поголів'я свиней у сільськогосподарських підприємствах на 1 вересня становило 3 млн 441,7 тис. голів, що на 0,6% або на 21,3 тис. більше, аніж роком раніше.

    Нагадаємо, свинина в Україні вже дорожча, аніж в ЄС. І, за словами політика Сергія Тригубенка, серед факторів, які зумовили таку ситуацію: інфляційні процеси та епідемія африканської чуми свиней (АЧС).

    "...неспроможність контролюючих органів належно виконувати свої обов'язки та ефективно протидіяти АЧС призвела не лише до значних збитків українських фермерів-свинарів, але й до погіршення якості життя кожного українця, якому, у буквальному сенсі цього слова, дешевше скуштувати свинину за кордоном", - зазначив політик.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.