• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через АЧС Китай може втратити 200 млн голів свиней
    Опубликовано: 2019-08-16 13:03:29

    Поширення африканської чуми свиней (АЧС) може завдати непоправної шкоди ринку свинини в Китаї, передає УНН з посиланням на postbulletin.com.

    Повідомляється, що тривалий час Китай був найбільшим виробником і споживачем свинини. Нагадується, що в 2017 році в КНР переробили 700 млн свиней, що приблизно в 5 разів більше, ніж в США.

    Однак в серпні 2018 року в Китаї було зафіксовано перший спалах АЧС, яка бушує в країні і сьогодні. Захворювання може призвести до того, що Китай втратить статус лідера на світовому ринку свинини - тільки за підсумками 2019 року через АЧС в КРН можуть знищити 200 млн голів свиней.

    "Ці тривожні цифри матимуть величезний вплив на китайських виробників і переробників свинини, сільськогосподарську промисловість Китаю і загальну економіку країни", - йдеться в повідомленні.

    В Україні ж АЧС також не вщухає вже більше 6 років. За словами Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і брак компетентних кадрів.

    Більш того, в Україні фермери масово приховують АЧС, впевнений експерт Микола Бабенко. Причина тому - колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.